LAULULINNUT

JOUNI SELKÄLÄ

Yrittäjä, päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen opettaja

Tykkään laulaa ja idolini on Olavi Virta. Liikunta ja luonto ovat aina olleet iso osa elämääni. Pyöräilen, juoksen ja hiihdän sekä samoilen metsissä koiriemme Pörrin ja Terran kanssa. Lasten hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Olen saanut nyt mahdollisuuden toteuttaa yhden unelmistani  – Päiväkoti Hiirilimpun yrittäjänä voin keskittyä olennaiseen ja toteuttaa varhaiskasvatusta yhdessä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa luomalla turvalliset ja kodinomaiset puitteet NELJÄN ÄLLÄN päiväkodissa. Olemme läsnä lapsia ja perheitä varten tässä ja nyt!

Henkilökunta Laura

LAURA

Varhaiskasvatuksen opettaja

Olen viittä vaille valmis varhaiskasvatuksen opettaja. Valmistun sosionomiksi syksyllä 2020 suuntautuen varhaiskasvatukseen ja lastensuojeluun.   Aiemmin suorittamani liikunnanohjauksen perustutkinnon myötä liikunta näyttelee suurta roolia arjessani. Olen työskennellyt aiemmin lasten ja nuorten vapaa-ajan liikunnan parissa. Omalta osaltani haluan tuoda liikunnan ja musiikin riemun myös osaksi päiväkodin arkea. Päiväkodin arjessa arvostan myös aitoa läsnäoloa, jokaisen ainutlaatuisuutta, luovuutta sekä turvallista, kiireetöntä ja kodinomaista ilmapiiriä.  Kasvattajana kuvailen itseäni positiivisuuden, lempeän auktoriteetin ja niin sanotun nojatuolipedagogiikan kautta. Kyseiselle kasvatusideologialle tyypillisesti omaan taidon heittäytyä ja asettua lasten tasolle, mikä mahdollistaa myös sen että jokainen lapsi tulee aidosti kuulluksi ja nähdyksi. 

KEIJO “KEKE”

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2012. Suuntauduin lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen. Olen toiminut lastenhoitajana vuodesta 2014. Kalastus ja muutenkin luonnossa kulkeminen ovat minulle tärkeitä harrastuksia. Harrastan myös valokuvaamista, lähinnä luontokuvat amatööripohjalta. Harrastan myös frisbeegolfia, jossa mielestäni parasta on se, että pääsen keskelle luontoa pelin tiimellyksessä.

TOMUTOSSUT

RIIKKA

Varhaiskasvatuksen opettaja

Luonto, retkeily ja liikunta on lähellä sydäntäni. Harrastuksiini kuuluu esimerkiksi melonta, laskettelu ja kuntosalilla treenaaminen. Vastapainoksi nautin hyvästä ruoasta ja kirjojen lukemisesta tai vaikkapa elokuvissa käymisestä. Mielestäni lasten kanssa työskentelyssä tärkeää on lempeä ja rauhallinen läsnäolo, leikin ja oppimisen riemua unohtamatta. Haluan luoda omalla positiivisella asenteellani lapsille hauskan, mielenkiintoisen ja turvallisen paikan kasvaa. Opiskelen tällä hetkellä sosionomiksi,  ja minulla on kymmenen vuoden kokemus erityislasten parissa.

Henkilökunta Henna

HENNA

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2009 vammaistyön koulutusohjelmasta ja lisäksi lastenhoitajaksi 2016. Lastenhoitajana olen työskennellyt jo useamman vuoden ajan. Vapaa-aikaani vietän monipuolisesti liikkuen ja puuhastellen oman perheen kanssa. Aito läsnäoleminen ja lasten kuunteleminen ovat tärkeimpiä tehtäviä työssäni. “Rajoja ja rakkautta” on toimintaani ohjaava lähtökohta. Teen työtä lastenhoitajana täydellä sydämellä.

Henkilökunta Janiika

JANIIKA

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Olen valmistunut liikunnanohjaajaksi (AMK) vuonna 2015. Jo opiskeluvuosista asti olen ohjannut eri-ikäisille lapsille liikuntaa aina yleisurheilusta temppujumppaan ja crossfittiin. Työskentely kasvatusalalla on ollut haaveenani jo vuosia, ja olenkin suorittanut kasvatus- ja terveystieteen opintoja yliopistossa. Haluan omalla toiminnallani olla mukana luomassa lapsille päiväkodissa turvallista ja mukavaa arkea, jossa lapsi saa aidosti olla oma itsensä, oppia uutta ja uskaltaa kokeilla rajoja. Leikki on lasten työtä, ja näen erittäin tärkeänä sen, että lapset saavat olla lapsia; uteliaita, energisiä, iloisia, välillä kiukkuisia mutta ennen kaikkea aitoja. Vapaa-ajalla rentoudun itse parhaiten heittämällä aivot narikkaan ja treenaamalla kovaa crossfit-salilla tai lenkkipolulla, mutta toisaalta myös samoilemalla luonnossa rauhallisesti.

TAIKATASSUT

TERHI

Varhaiskasvatuksen opettaja, varajohtaja

Ääni kuuluu, vaikka ketään ei vielä näy.  Minut tunnistaa parhaiten kuuluvasta naurusta ja positiivisesta asenteesta. Minulla on sekä liikunnanohjaajan (AMK) että sosionomin (AMK) tutkinnot. Sosionomin opinnoissa suuntauduin varhaiskasvatukseen, koska halusin lastentarhanopettajan pätevyyden. Lisäksi luin kaikki lastensuojeluopinnot. Kasvatusideologiani perustuu lempeään jämäkkyyteen. Lapsille haluan olla läsnä aidosti, ilman kiirettä. Työpaikan ulkopuolella minut löytää useimmiten urheilemasta. Harrastan aktiivisesti hiihtoa, juoksua, suunnistusta, maastopyöräilyä, seikkailu-urheilua ja frisbeegolfia. Tykkään myös laulaa! Aikuinenkin on terve kun se kujeilee ja leikkii!

Henkilökunta Roosa

ROOSA

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi, josta valmistuin osaamisalasta, lasten ja nuorten hoito ja kasvatus. Työ päiväkodissa on ollut haaveissani vuosia. Haluan lastenhoitajana olla lapsille sekä perheille läsnä ja harjoitella päivittäisiä asioita yhdessä lasten tukena. Tavoitteenani on lasten hyvinvointi, yksilölliset tarpeet huomioiden. Minulla on lapsille aina syli avoinna. Luonteeltani olen tunnollinen, huumorintajuinen, rauhallinen ja positiivinen. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, retkeillä, matkustaa, kuunnella musiikkia sekä viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa.

SANNA

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Olen valmistunut lastenhoitajaksi vuonna 2015. Tämä on minun unelma-ammattini. Aiemmin työskentelin kaupan alalla. Lasten kanssa työskennellessä koen tärkeäksi, että jokaista lasta kunnioitetaan juuri sellaisena kuin he ovat. Jokainen on yhtä tärkeä. Työssäni on ilo seurata lasten kasvua ja kehitystä sekä iloa, naurua ja leikkejä. Heittäydyn myös itse mielelläni leikkeihin mukaan. Minun syli on aina avoin, lapset voivat turvallisin mielin kertoa niin ilot ja oivallukset kuin myös ikävät ja surutkin. Vapaa aikani kuluu suurimmaksi osaksi oman perheeni parissa. Kuuntelen myös paljon musiikkia ja liikun mm. luonnossa.

SAMI

Päiväkotiapulainen, IT-tukihenkilö

Aloitin päiväkotityöt ensimmäistä kertaa tammikuussa 2015 Saarenhelmen päiväkodissa tehden päiväkotiapulaisen ja lastenhoitajan sijaisuuksia. Pidän todella tärkeänä luontokasvatusta ja olenkin innokas metsäretkien ystävä. Työssä parasta on ehdottomasti se, kun saa olla ja touhuta lasten kanssa, sekä nähdä heidän kasvavan ja kehittyvän. Vapaa-ajalla harrastan metsästystä, pyöräilyä ja kalastusta. Luonto onkin lähellä sydäntäni.

Päiväkoti Hiirilimppu logo

Päiväkoti Hiirilimppu
Kulpintörmä 10
96900 Saarenkylä

Jouni Selkälä
puh. 0400 183 983
info@hiirilimppu.fi

Avoinna klo 6-18

(klo 6-7 ja 17-18 työ- tai opiskelutarpeen mukaan)

Rovaniemi Likiliike pyöreä violetti logo