...

MIILIN TARINA

Miili-kissa on kotoisin maatilalta Kemijoen varrelta. Maatilalla oli paljon myös muita eläimiä, joista isäntäväki piti hyvää huolta. Elämä maatilalla oli huoletonta, eikä eläinten tarvinnut murehtia mistään. Miili seikkaili usein Kemijoen rannalla eläinystäviensä kanssa, mistä Miilin äiti, Leenu-kissa, oli huolissaan.

Varoituksista huolimatta Miili, Tösse-koira, Fiinu-vasikka, Öhki-possu ja pikkuinen karitsa, Tuohijalka, eivät malttaneet pysyä poissa rannalta. Törmä oli huikean korkea, ja joella liikkui paljon puita sekä veneitä, joita oli kiva seurata. Kerran rantaan oli pysähtynyt suuri Uiton vene. Miili ystävineen hiipi veneeseen ja piiloutui pressun alle. Äkkiä vene lähtikin liikkeelle, ja kesti pitkän tovin ennenkuin se rantautui seuraavan kerran.

Lopulta Miili uskaltautui kurkistamaan pressun alta ja huomasi olevansa aivan uudessa maailmassa. Vene oli kuljettanut Miilin eläinystävineen toiselle puolen Kemijokea, ja uudet seikkailut odottivat niitä.

Kissa Miili ja possu Öhki laivalla, Anselmi tonttu nukkuu

MIILI

Olen Miili-kissa. Synnyin suureen kissaperheeseen maatilalla. Me pennut olimme kaikki hieman erivärisiä. Minun turkkini hehkui oranssia, ja olin saanut hieman raitojakin. Leenu-äiti opetti meitä pentuja hiippailemaan ja vaanimaan. Meistä tuli aika taitavia hiirenpyydystäjiä, ja minusta tuli mielestäni kaikkein taitavin. Leenu-äiti leipoi meille lähes päivittäin hiirilimppua. Hän laittoi leipätaikinaan hiirenvirnan lehtiä ja kukkia, joista tuli mainio maku leipään. Hiirilimppu oli minun lempiruokaani. Nykyisin asustan Päiväkoti Hiirilimpussa, joka on nimetty lempiruokani mukaan.

ÖHKI

Olen aikamoinen herkkusuu. Tykkään syödä hyvää ruokaa. Vesikrassi on minun lempiruokaani. Rakastan rypemistä mutalätäköissä, ja vaikka olen pieni olen nopea kintuistani.

FIINU

Maatilan kaunein lehmä Mansikki on äitini. Häneltä olen perinyt kauniit silmäni! Tykkään leikkiä maatilalla kissojen kanssa ja juomme usein maitoa samasta astiasta. Rakastan kirmata laitumella, syödä ruohoa  ja katsoa, kuinka kissat pyydystävät kärpäsiä. Kun Miili muutti päiväkoti Hiirilimppuun, käyn joskus leikkimässä siellä Miilin ja lasten kanssa.

TÖSSE

Tulin maatilalle pahvilaatikossa. Maatilan isäntä oli hakenut minut lähikylästä. Minun tehtävänä on vahtia taloa ja hakkua välillä myös ohikulkijoita.  Tykkään jahdata myyriä ja syksyisin liikun isännän kanssa lintumetsällä, olenhan lintukoira.

LEENU

Olen Miilin äiti, ja asun maatilalla. Hoivaan pentujani huolella ja rakkaudella. Leivon heille hiirilimppua. Minulla on kova ikävä Miiliä, mutta onneksi Miili käy välillä tervehtimässä minua ja muita pentuja maatilalla, ja joskus Hanna-posteljooni tuo Miililtä tervehdyksiä päiväkodista.

TUOHIJALKA

Loukkasin jalkani, kun olin aivan pieni.  Minut tuotiin pirttiin paranemaan ja jalkaani laitettiin tuohirulla. Tästä syystä minua alettiin kutsua Tuohijalkaksi. Pirtissä  tutustuin Miili-kissaan, ja meistä tuli parhaimmat ystävät.

VÄLIKATON ANSELMI

Olen asunut välikatolla siitä lähtien, kun päiväkoti Hiirilimpun talo rakennettiin. Minun tehtävänä on huolehtia päiväkodin turvallisuudesta – siitä, että kaikki on hyvin. Tykkään touhuta välikatolla kaikenlaista mukavaa. Kun talo on tyhjillään hiippailen siellä ympäriinsä ja tarkistan, että Miilillä ja sen kavereilla on kaikki hyvin.

HANNA

Olen posteljooni Hanna ja hoidan päiväkoti Hiirilimpun postilähetyksiä. Tuon lapsille syntymäpäivätervehdykset, ja joskus aikuisillekin. Tykkään välillä juoruillakin, varsinkin kun vierailien maatilalla, Miilin kotona. 

KALEVI & SIRKKU

Tulemme päiväkodin pihaan aina keväisin. Sirkutamme kaikkien iloksi, ja tykkäämme seurata lasten leikkejä ja touhuja päiväkodin pihalla.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.